visionbv.nl

Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Gezond in beweging blijven met een e-bike

e-bike

Als je lekker gezond en in beweging wilt blijven, dan is de aanschaf van een e-bike een verstandige keuze. Zeker als je door toedoen van medische beperkingen niet meer over voldoende kracht bezit, biedt een elektrische fiets uitkomst. Natuurlijk lever je met het fietsen op een elektrische fiets minder krachtsinspanning dan dat je dat doet op een gewone fiets. Toch is fietsen met behulp van een elektrische fiets net zo gezond. Het houdt je lijf in beweging en daarmee zorg je voor een perfecte doorbloeding.

Ook spieren worden op deze manier positief gestimuleerd zonder dat je daarvoor veel inspanning hoeft te leveren. Een elektrische fiets is dan ook zeker bij oudere mensen of personen die niet meer kunnen fietsen op een gewone fiets een gezond alternatief. Daarnaast houd het ons hart en bloedvaten gezond en draagt het bij aan je conditie. Nog meer redenen dus om voortaan de e-bike te pakken dan de auto.

Een e-bike houdt je conditie op peil

Hoewel het lijkt alsof elektrisch fietsen vanzelf gaat, moet er toch enige krachtsinspanning geleverd worden als je gaat fietsen. Het is namelijk niet zo dat de motor zorgt voor een volledige ontlasting. Het wordt dan ook niet voor niets ondersteuning genoemd. Trappen blijft namelijk noodzakelijk. Juist daardoor houdt het fietsen op een e-bike je conditie op peil. Hierdoor krijg je een sterk immuunsysteem en voel jij je fitter en gezonder.

Natuurlijk kun je er met een e-bike ook voor kiezen om de ondersteuning uit te zetten als het wegdek dat toelaat. Zo kun je nog meer calorieën verbranden tijdens het fietsen op een elektrische fiets. Fietsen op een e-bike wordt ook vaak op therapeutische basis gedaan. Hierbij kun je denken aan het herstel na een medische ingreep, of een blessure. Met de trapondersteuning hoef je niet direct een zware inspanning te leveren, maar worden spieren wel getraind omdat je moet blijven trappen en bewegen.

Fietsen met een e-bike werkt stressverlagend

We weten allemaal dat de buitenlucht goed voor ons is. Maar, een zwaar traject met heuvels of een lange afstand doet ons vaak toch besluiten om gebruik te maken van de auto of het openbaar vervoer. Met een e-bike is dat niet meer nodig. Doordat jij je vaker in de buitenlucht begeeft, zul je ervaren dat een e-bike stressverlagend werkt. Door een ontspannen fietstocht kom je meer tot rust, wat een positieve invloed heeft op jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Een e-bike is dus wel degelijk gezond voor je.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén