visionbv.nl

Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Niemand kan meer zonder Whatsapp

Whatsapp

Een tiental jaar geleden had iedereen je raar aangekeken als je zou spreken over een soort live chat service, wat later Whatsapp zou gaan heten. Vandaag de dag kan vrijwel niemand meer zonder. Zelfs mijn eigen opa en oma van 80+ zitten de hele dag te appen met hun familie en vrienden. Hoe ouder, hoe gekker zeggen ze ook wel. Weliswaar kost het uitleggen van de applicatie nog wel de nodige tijd en moeite. Ze zijn immers opgegroeid in een tijdperk waarin elektronica amper gebruikt werd en men via brieven naar elkaar schreef. Tegenwoordig kan men niet meer zonder Whatsapp en zijn sommigen er zelfs verslaafd aan. Wat is het absolute succes van Whatsapp en waarom is het ineens zo populair geworden?

Whatsapp en het succes ervan

Whatsapp is een platform voor berichten dat in 2009 is uitgebracht. De applicatie is ontworpen voor smartphones en maakt het mogelijk om, indien er verbinding is, met elkaar te chatten. De afstand maakt niet uit. Een persoon uit China kan net zo gemakkelijk met een persoon uit Nederland chatten, als twee Nederlanders met elkaar zouden kunnen doen. Tevens kun je niet alleen chatten, maar ook foto’s, video’s en geluidsopnames verzenden. Er is tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om documenten of een live-locatie te delen met één of meerdere contacten. Whatsappweb stelt de gebruiker in staat om, indien de applicatie op de mobiel gedownload is, de Whatsapp via je laptop of computer. Erg handig voor op werk, zodat je leidinggevende niet ziet dat je aan het chatten bent op je mobiel. Via Whatsapp kun je ook gebruik maken van een groepsapp. Deze groepsapp kan uit tot wel 200 personen bestaan en is de ideale mogelijkheid voor vriendengroepen of families om afspraken te maken. Elke maand komt Whatsapp met nieuwe updates om de gebruiker een nog betere Whatsapp-ervaring te geven.

De populariteit van Whatsapp

Whatsapp heeft zijn populariteit aan een aantal zaken te danken. De emoji’s (smileys) van Whatsapp zijn erg populair onder de jongeren. Ze geven emoties weer en stellen de gebruiker in staat om zelfs geen tekst meer te hoeven gebruiken. Naast het chatten heeft Whatsapp ook een belfunctie. Hier heb je geen belminuten voor nodig, enkel een goede verbinding. Videobellen is ook een optie van Whatsapp, waarmee je kan bellen en ‘Skypen’ tegelijkertijd. Binnenkort wil Whatsapp ook een vakantiefunctie toe gaan voegen. Dit stelt de gebruiker in staat om even helemaal tot rust te komen en enkel te hoeven reageren op berichten met een hoge importantie.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén