visionbv.nl

Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Wat is mijn visie op de MDF plaat?

mdf plaat

Er zijn heel wat verschillende soorten planken te vinden in de winkel, elke plank heeft dan ook wel weer zijn eigen voor en nadelen. Echter is het door dit grote aanbod wel een beetje lastig geworden om nu te zien wat precies de beste planken zijn en welke planken je het handigste kunt gebruiken voor jouw situatie. In dit artikel gaan we kijken naar de MDF plaat, zo weet je ook waarom jij nu precies de stap zou moeten maken voor deze plank. Een verbouwing met deze plank zal zo in een keer een stuk soepeler verlopen.

Wat is een MDF plaat?

Een MDF bestaat voor een groot gedeelte uit echte houtsplinters, hierdoor is het zeer stevig. De andere paar procenten zijn in gebruik genomen door de zogeheten tussengrondstoffen, hier kan je denken aan bijvoorbeeld een soort lijm om deze splinters bij elkaar te houden. De MDF plaat is geschikt voor werkzaamheden waarbij je toch nog enige mate van flexibiliteit behoort te houden. Denk hier bijvoorbeeld aan het maken van meubels of iets dergelijks. Door deze sterkte kan je heel makkelijk een bepaalde vorm aanbrengen in de plank, zonder dat hij te stug is om mee te gaan werken natuurlijk. Het feit dat hij een beetje mee veert is erg prettig. Een houten plank die voor veel doeleinden in gebruik kan worden genomen!

Het zagen van een MDF plaat

Het is niet zo lastig om een MDF plaat te zagen. Omdat het hout is wat bestaat uit splinters kan je makkelijk er doorheen komen, dit is wel zo prettig tijdens het zagen. Voor de MDF plaat moet je wel rustig zagen om te voorkomen dat de splinters allemaal naar buiten komen. Met deze zaag is het niet al te lastig om de plank te zagen, je kan het dan ook gewoon mooi afwerken. Mocht je een machine willen gebruiken dan kan dit natuurlijk ook, echter moet je wel even de scherpte van de messen controleren. Een botte zaag is bij een MDF plaat echt een no go

Een alternatief voor de MDF plaat

Als je geen MDF plaat kunt vinden dan is het alternatief om te kiezen voor de underlayment plaat, al is dit wel een iets minder handige plank. De plaat zal je bij veel bouwmarkten kunnen vinden, maar je kunt natuurlijk ook altijd even naar de groothandel rijden voor een partij. De plankensoort is ideaal voor diverse soorten werkzaamheden, dit maakt hem dan ook uitermate divers. Haal vandaag ook nog jouw MDF platen in huis voor bij het bouwen!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén