visionbv.nl

Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Zijn we niet allemaal een beetje koopziek?

Nikkie

Heb jij al zo’n leuk shirtje van Nikkie? Of heb jij misschien juist een nieuwe broek nodig, een winterjas, of ga je alvast shoppen voor het voorjaar? Heb jij eigenlijk helemaal niets nodig, maar vind je het gewoon leuk om af en toe eens wat nieuws te kopen? Allemaal prima redenen om te gaan shoppen natuurlijk, waar ga jij het liefst naartoe? En hoeveel geef jij dan uit?

Heb je een budget?

Als jij te shoppen gaat, of dat nou alleen is of met vrienden of familie, heb jij dan een bepaald budget op zak? Heb jij van tevoren bedacht hoe veel je precies mag uitgeven, en hou jij je daar dan ook aan, of ga je er stiekem wel wat overheen? Soms hebben we geen andere keuze, we hebben dan gewoon niet meer dan dat budget wat we mogen uitgeven die dag. Maar op andere momenten zetten we juist zo’n prijs zodat we niet te veel gaan kopen. Het is ook lastig om je in te houden met al die koopjes in de etalages, je weet maar nooit wanneer het weer duurder wordt, toch?
Nikkie

Heb je het nodig?

Sommigen shoppen gewoon puur omdat ze dat leuk vinden, of ze vinden het shoppen zelf niet zo leuk, maar het feit dat ze dan weer thuiskomen met wat nieuwe kleding. Maar anderen shoppen echt alleen als ze het nodig hebben. Als die ene broek nou echt niet meer meegaat, of dat dat shirtje toch helemaal verwassen is. Het is gewoon niet iedereens favoriete bezigheid, en gelukkig ook maar, want anders zou het iedere dag nog drukker zijn in de stad. Maar als je dan toch op stap gaat om die oude kleding te vervangen, heb je het dan niet eens een beetje naar je zin?

Koopjes maken het leuk

Misschien ben jij wel zo iemand die het toch wel oké vindt als die er eenmaal is. Het is niet leuk om in te plannen, niet leuk om heen te gaan, maar eenmaal bezig valt het toch allemaal wel weer mee. Dat kan natuurlijk ook nog, en dat komt dan waarschijnlijk door de koopjes. Want niemand zou het naar zijn zin hebben als alles altijd maar heel duur was. De koopjes zorgen dat je nog wat langer verder kijkt, en dat het dus ook leuker is om ergens je geld aan uit te geven, omdat het je het idee geeft dat je toch nog iets bespaart. Zo maakt het shoppen leuk, zelfs voor diegenen die het helemaal niets aan vinden.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén