Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Verschillende mogelijkheden voor het zakelijk verzenden van een pakket

Pakket verzenden

Vrijwel elk bedrijf, zeker in de goederensector, heeft er wel mee te maken, het versturen van pakketten. Sommige pakketjes zijn eenvoudig en goedkoop te verzenden, terwijl andere pakketten het bedrijf flink in de kosten kunnen jagen. Bedrijven betalen soms wel meer dan 10.000 euro voor enkel de verzending van een bepaald aantal producten. Wellicht geldt ook voor uw bedrijf dat een pakket verzenden erg belangrijk gevonden wordt. Onderstaand zullen de voornaamste koeriers en tips voor het verzenden van een pakket besproken worden.

De mogelijkheden voor zakelijke verzending

Voor het zakelijk verzenden van pakketten gelden andere regels dan voor het privé verzenden van post en pakketjes. Los van alle regels omtrent de invoer vanuit het buitenland, douanekosten etc. zijn er ook nog belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het versturen en verpakken van pakketten. Er zijn organisaties die al deze handelingen uit handen van het bedrijf kunnen nemen. Dit kost weliswaar wat geld, maar hiermee bespaar je wel enorm veel tijd. Bekende verzendbedrijf als PostNL, GLS en DHL zijn organisaties die ook zakelijke pakketten kunnen versturen. Toch vallen deze bedrijven wel in de duurdere klasse voor verzending. Efficiënter is het om op zoek te gaan naar een goede, maar wellicht minder bekende, verzender van pakketten. Dit bespaart je een hoop kosten en wie weet kun je nog goede prijsafspraken maken of kortingen bedingen,

Tips voor het besparen van geld

Er zijn verschillende nuttige tips waardoor jij, met jouw bedrijf, geld kunt besparen gedurende het verzendtraject van pakketten. Allereerst is het erg raadzaam om te allen tijden te onderhandelen met het verzendbedrijf. De meeste bedrijven hebben namelijk een standaard prijsschema opgesteld naar aanleiding van de volume van de pakketten. Indien je meer pakketjes per maand verstuurd, zal de prijs dus ook omlaag kunnen. Daarnaast kun je de prijs ook omlaag krijgen door met bedrijven in jouw omgeving samen te gaan werken (op het gebied van pakketten verzenden). Ook hier geldt immers, hoe meer pakketten er verstuurd worden, hoe meer korting je zal ontvangen. Ook de verpakking van de goederen kan er voor zorgen dat de verzendkosten lager zullen zijn. Sommige producten kunnen zelfs met de brievenbuspost verzonden worden. Ditzelfde verpakkingsmateriaal kan daarbij ook in grote volumes ingekocht worden. Daarnaast kun je met het bedrijf SendCloud tevens een hoop kosten (en tijd) besparen. SendCloud werkt samen met meer dan 10.000 webshops en alle gerenommeerde vervoerders. Het voordeel hiervan is tevens dat je het pakket pas achteraf, na aankomst, betaald.

Geef een reactie