Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Werklaarzen mooi alternatief voor werkschoenen

werklaarzen

Werklaarzen zijn van groot belang voor werknemers binnen een bepaalde bedrijfstak. Werklaarzen heb je in verschillende soorten. Het is dus niet zo dat iedere werklaars hetzelfde zal zijn.

Waarom werklaarzen?

Waarom werklaarzen binnen bepaalde beroepen erg handig en veilig zijn. Werklaarzen heb je in verschillende vormen en maten. Je kan ze bijvoorbeeld opdelen in rubberen en leren laarzen. Dan heb je ook nog verschil in waterdichtheid. De twee grote verschillen hierbij zijn dat je deze kunt opsplitsen in waterafstotend en waterdicht. Ook heb je nog de keus uit laarzen met of zonder bontvoering en kun je kiezen uit hoge en halfhoge laarzen. Door de verschillende mogelijkheden kun je altijd de laars vinden die het beste binnen het werk past.

Leren werklaarzen?

Een groot verschil in de basis tussen deze twee type werklaarzen is dat in tegenstelling tot de rubberen laars de leren laars waterafstotend is en niet vloeistofdicht. De laatste jaren hebben de leren laarzen een goede inhaalslag gemaakt aangezien ze eerst zwaar en lomp waren en ze tegenwoordig een stuk lichter en comfortabeler zijn geworden. De kwalitatief goede werklaarzen kunnen het hele jaar door gedragen worden zonder er hinder van te ondervinden dat ze in bepaalde seizoenen van het jaar er op comfort in achteruit gaan. Vaak zie je bij deze laarzen ook dat de zool die in de schoen verwerkt is uitneembaar is. Dit zorgt ervoor dat je de zool in de schoen kan aanpassen op wat het meest comfortabel is voor dat moment.

Rubberen werklaarzen?

Rubberen laarzen zijn over het algemeen polymeren die rubber genoemd worden. Het voordeel van de rubberen laars is dat deze van nature vloeistofdicht is. Binnen de laarzen heb je verschillende normeringen. Je hebt bijvoorbeeld: S4 en S5 normering. Deze normeringen geven aan waar deze laars wel tegen bestendigd is en waar niet tegen. Bij deze normeringen werkt het zo dat hoe hoger het getal is tegen hoe meer problemen de laars bestendigd is. De S4 normering staat voor het hebben van een veiligheidsneus en antislip zool. De S5 normering voegt een anti perforatie zool aan toe. Dit zorgt ervoor dat er geen scherpe voorwerpen zoals: spijkers, schroeven en metaalscherven door de zool kunnen komen als de drager van de laarzen erop zou gaan staan.

Geef een reactie