Visie is de kunst van het zien van het onzichtbare

Blog

Zo onderhoud je jouw Philippe Model schoenen

Philippe Model

Ben jij net als ik helemaal gek van de wat duurdere merken als het om schoenen gaat? Dan wil jij waarschijnlijk ook zo lang mogelijk genieten van die prachtige schoenen. Maar hoe doe je dat toch? Hoe kan je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld jouw Philippe Model schoenen lang netjes en mooi blijven? Vandaag ga ik je haarfijn uitleggen hoe eenvoudig jij schoenen van een hoge kwaliteit kan onderhouden. Wanneer je een beetje liefde geeft aan je sneakers of herenschoenen, dan gaan ze al veel langer mee. Het onderhoud van onder andere Philippe Model schoenen hoeft helemaal geen tijdrovende taak te zijn. Ik geef je vandaag wat handige tips en tricks!

Tips en tricks voor allerlei leren Philippe Model schoenen

Voordat ik ga uitleggen hoe je het beste jouw leren schoenen kunt verzorgen, moet ik even vermelden dat er verschillende soorten leer zijn. Zo zijn er Philippe Model schoenen gemaakt van glas leer. Dit type leer is heel sterk, maar droogt enorm snel uit. Wanneer je dit soort schoenen hebt, is het dus belangrijk dat je ze regelmatig insmeert met een crème. Er zijn echter ook Philippe Model schoenen gemaakt van gevet leer. Zoals de naam suggereert is er tijdens het creatieproces al een laagje vet toegevoegd. Deze schoenen moet je van en toe bijwerken met een speciale wax.

Daarnaast is er nog kunstleer, lakleer en metallic leer. Ook deze types vergen een vorm van onderhoud. Wat bijvoorbeeld alle leren Philippe Model schoenen met elkaar gemeen hebben, is dat een zachte borstel of een droge doek vaak genoeg is om de schoenen schoon te maken. Verder raad ik ook aan om jouw Philippe Model schoenen in te spuiten met beschermende spray. Dat werkt echt goed ter behoud van je schoenen. Bijna alle leren Philippe Model schoenen (alleen lakleer niet) zijn namelijk gevoelig voor water en vuil. Zo’n spray zorgt ervoor dat er een extra laagje op de schoen komt. Hierdoor bescherm je niet alleen je nette schoenen. Het vergemakkelijkt tevens het onderhoudsproces.

Tips en tricks voor kwetsbaar suède schoenen

Er is naast leer nog een ander kwetsbaar materiaal waar veel duurdere schoenen van gemaakt worden. Misschien kun je het al raden: ik heb het natuurlijk over suède schoenen. Ook Philippe Model maakt veel prachtige schoenen met dit materiaal. Suède staat namelijk zeer elegant. Het grote nadeel is alleen dat dit materiaal enorm gevoelig is voor vlekken en viezigheid. Wanneer er een vlek inkomt, wordt het lastig om deze weg te werken. Gebruik hier vooral geen water voor! Dan maak je het alleen maar erger. Zelf heb ik een handig borsteltje gevonden die speciaal gemaakt is om suède schoenen schoon te maken. Werkt dit niet? In dat geval zijn er een aantal speciale middeltjes voor leren schoenen die ook werken bij suède varianten. Controleer dit wel altijd in een schoenenwinkel!

Geef een reactie